Maj 19, 2012, 12:56:02 pm

Autor Wątek: Czy to HYIP ?  (Przeczytany 819 razy)

Offline Mmario

  • Zielony
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Czy to HYIP ?
« dnia: Listopad 21, 2010, 04:43:35 pm »
Witam,
Jestem nowy na forum i całkowicie początkujący w tej branży.
Kilka miesięcy temu znajomy zaproponował mi wejście do prywatnego klubu inwestorów w którym minimalny czas inwestycji wynosi 12 miesięcy a zwrot miesięczny wynosi od 8-18 % w zależności od kwoty którą się zainwestuje.
Bezpieczeństwo inwestycji gwarantuje fundusz stabilizacyjny. W wypadku nieprzewidzianych problemów, klub zamyka możliwość rejestracji nowych kont, a każdy inwestor otrzymuje 100% depozytu +10% odsetek. Zarządzający klubem inwestują w rynek forex, mają własny system przelewania pieniędzy i wygląda to bardzo profesjonalnie.

Od 3 miesięcy dostaję regularnie 12 % miesięcznie od zainwestowanego kapitału. Nie mogę podać wam nazwy ani linka do programu bo w umowie jest zapisane że nie mogę używać nazwy tego programu pisząc o nim na forum i w internecie, mogę jedynie zaprosić na prezentację online lub wysłać maila.
Program istnieje od 2006 roku.

Pytanie jest następujące. Czy to jest HYIP ? Czy spotkaliście się już z takim programem ? Czy mogę spodziewać się jego upadku ?

Offline sirpasztet

  • Doswiadczony inwestor
  • ****
  • Wiadomości: 481
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Czy to HYIP ?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 21, 2010, 05:24:12 pm »
Czy chodzi o rosyjski Unico?
UInvest-2% refback- najpewniejsza inwestycja https://uinvest.com.ua/?amigosid=659
Mint.bz-5% refback-  http://www.mint.bz/?ref=sirpasztet

Offline Mmario

  • Zielony
  • *
  • Wiadomości: 2
    • Zobacz profil
Odp: Czy to HYIP ?
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 21, 2010, 05:40:18 pm »
Tak o tym programie myślałem :) . Co o nim myślisz ?

Offline Matrix

  • Aktywny inwestor
  • ***
  • Wiadomości: 224
  • Płeć: Mężczyzna
  • GG 2060097
    • Zobacz profil
Odp: Czy to HYIP ?
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2010, 08:10:40 pm »
Myślę, że jeszcze sporo da zarobić. A jak będzie w rzeczywistości to się okaże :)

Offline sirpasztet

  • Doswiadczony inwestor
  • ****
  • Wiadomości: 481
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Czy to HYIP ?
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 21, 2010, 08:36:57 pm »
Obserwuje już od dłuższego czasu. Jak przedmówca myślę, że jeszcze pociągnie. Spore minimum, rozsądna stopa zwrotu i zamknięte członkostwo przemawiają za tym. Jedyne, co mi się nie podoba to ten własny system płatności.
UInvest-2% refback- najpewniejsza inwestycja https://uinvest.com.ua/?amigosid=659
Mint.bz-5% refback-  http://www.mint.bz/?ref=sirpasztet

Offline nico

  • LocalMod
  • Doswiadczony inwestor
  • *
  • Wiadomości: 376
    • Zobacz profil
Odp: Czy to HYIP ?
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 22, 2010, 12:22:41 pm »
Stronka to sparta tłumaczona z translatora ;-) Gdyby nie ten ich system płatności tylko np. LR czy AP zainwestował bym a tak to na razie się waham :) Chociaż EPP coraz bardziej wydaje się być wiarygodny i bezpieczny. Pożyjemy zobaczymy.

Offline wojownik

  • Global Moderator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 1334
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: Czy to HYIP ?
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 23, 2010, 12:50:44 pm »
Można dokonywać wpłat z LR i PM, wypłaty tylko na EP. Swoją drogą jest to ciekawa metoda na "pozbycie się" PM. :-)
Natomiast zwracam uwagę, że minimum do wypłaty to 50$. Jeśli wpłacimy 100$, to pierwszą wypłatę możemy zrobić dopiero po pół roku. Na prezentacji o tym nie mówią.

Offline nico

  • LocalMod
  • Doswiadczony inwestor
  • *
  • Wiadomości: 376
    • Zobacz profil
Odp: Czy to HYIP ?
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 02, 2012, 12:23:05 am »
Te karty to już chyba z rok zamawiacie ale o tym już nie wspomnisz. Kiedy teraz są te konferencje, kiedys były chyba w czwartki?

Offline Ivaho

  • Łowca scamów
  • Administrator
  • Weteran
  • *****
  • Wiadomości: 6858
  • Płeć: Mężczyzna
  • No idea
    • Zobacz profil
    • hyip monitor
Money-Monitor

Mój obecny faworyt: MINT | Uinvest