Jump to content

PARTNER GŁÓWNY:

hyip monitor

PARTNERZY
STRATEGICZNI:

SCFtoken

AdBlock wykryty!

 

sketch-logo.png

 

Funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wyświetlaniu reklam online naszym czytelnikom. Staramy się, aby nie były one liczne ani przedstawiane w sposób agresywny. 

Prosimy więc o wyłączenie dodatku typu AdBlock dla strony hyipforum.pl :)

 

Reklama




Redix

Forumowicz
  • Content count

    61
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Redix

  • Rank
    Inwestor

Informacje o profilu

  • płeć
    Male
  • Lokalizacja:
    Ziemia
  • Zainteresowania
    kryptowaluty

Recent Profile Visitors

544 profile views
  1. Czy zasoby CPU i NET są pobierane z komputera użytkownika sieci EOS, by mógł w niej uczestniczyć? Czy gra Prospectors również uczestniczy w tej sieci, ale w sposób taki, że się z niej utrzymuje: korzysta z zasobów komputera gracza jako użytkownika sieci EOS?
  2. Upadek bitmarket.pl (bitmarket.net)

    Na stronie atlas atlas.bitmarket.pl pojawiło się Oświadczenie Dyrektora Kvadratco – Marcina Aszkiełowicza, w którym wskazuje na przyczynę zamknięcia giełdy i przedstawia obecną sytuację. Czy o kradzieży, która ponoć miała miejsce kilka lat temu byli informowani klienci giełdy? Informacje odnośnie pomocy poszkodowanym są na grupie na facebooku, a na youtube jest nagranie z tego spotkania.
  3. Jeszcze dwa dni temu był godzinny faucet, a od dzisiaj mogę zakręcić dwa razy dziennie. Raz na 12 godzin. Jako, że ofert prawie nie ma to coraz ciężej uzbierać do wypłaty. Same reklamy nie przynoszą tak wielu punktów. Według mnie jak się ma czas to można klikać PTC Ads, a jak nie to po prostu wypłacać za każdym razem gdy uzbiera się minimum (wypłaty dla tych co uzbierali w mining game). Mining game - wycofana kilka miesięcy temu. Twórcy napisali, że albo program staje się niewypłacalny i zamykają wszystko, albo działa dalej bez tej gry, a to co ludzie uzbierali w grze wypłacą na raty i rzeczywiście wypłacają, ale potrwa to co najmniej rok. Cointivity - Były skrzynki za 100 cointipoints zamienialne na coins ale od teraz te skrzynki są od 2250 cointipoints. Przy obecnej ilości ofert potrwa wiele dni uzbieranie na taką skrzynkę. Jeszcze jest, a przynajmniej sumy kilku dolarów wciąż wypłacają. W przypadku większej sumy istnieje obawa, że będą szukać pretekstu by nie wypłacić. Według mnie ten program był super na początku, a zepsuł się mniej więcej w momencie gdy wyłączono mining game, spadła ilość ofert. W ostatnich dniach pojawiają się nowe ograniczenia, co ma na celu zatrzymane kasy w systemie. Twórcy piszą, że zamierzają utrzymać i rozwijać ten program przez lata. O ile nie pozyskają nowych ofert i ogłoszeń to będzie słabo, a prawdopodobieństwo, że te oferty pozyskają uznaję za niewielkie. Można się zarejestrować i posprawdzać sobie program. Niemniej okres swej świetności ma już za sobą, a obecnie są trudności, choć program wciąż działa. Ciekawym w tym programie było to, że miał rzeczywiste zewnętrzne źródło przychodu, ale najwyraźniej ono wysycha, więc coraz trudniej wykarmić klikających użytkowników.
  4. Dzisiaj otrzymałem kolejną wypłatę na faucethub. Na ogół wypłacam po zebraniu minimum do wypłaty. Jako osobny temat dodam że ja, jak i wielu użytkowników (źródło: czat na stronie), otrzymałem ograniczenie do jednego roll dziennie, a do tej pory było 1 na godzinę. Na podstronie wiadomości jest informacja o tym, że loteria i cointivity mają podwyższone parametry. Podana jest też informacja, że cointiply zamierza działać jeszcze przez wiele lat. Według mnie program cienko przędzie i twórcy majstrują przy nim i próbują podreperować finanse. Jest spora różnica w tym co było na początku i jeszcze kilka miesięcy temu, a obecna ilość ofert, która jest dużo mniejsza niż dawniej. PTC Ads mają stałe oferty, ale jest to mały obszar, na pewno nie porównywalny z ankietami, z którymi jest słabo.
  5. Bardzo fajna opcja. Wypróbowałem już wstępnie i działa
  6. Kupiłem skrzynkę za 1000 i drugą za 500 cointipoints. Z tej tańszej otrzymałem lepsze nagrody, między innymi tę, co można sprzedać za 660 coins. Wydaje się więc, że lepiej jest kupować same najtańsze, bo dużo nagród, a losowo coś się trafi. Pewności nie mam jednak, poeksperymentujmy i napiszcie jak u was wypadają nagrody. Tu są dane jakie nagrody mogą wypaść z jakim prawdopodobieństwem: https://cointiply.freshdesk.com/support/solutions/articles/36000127166-what-are-pods- Common Pod: 100 CointiPoints or 1,000 Coins.(Each item has an 89.9% chance to be Common, 10% chance to be Uncommon, and 0.1% chance to be Rare) Uncommon Pod: 500 CointiPoints or 5,000 Coins (Each item has an 70% chance to be Common, 28% chance to be Uncommon, and 2% chance to be Rare) Rare Pod: 1,000 CointiPoints or 10,000 Coins (Each item has an 50% chance to be Common, 45% chance to be Uncommon, and 5% chance to be Rare)
  7. [SCAM] Bitwiden 5% przez 40 dni

    Ładne kwiatki
  8. Solidny projekt skoro się utrzymuje tak długi czas. Ciekawi mnie czy ktoś z tu obecnych zdołał do tej pory wypłacić pełny zwrot inwestycji.
  9. [SCAM] Bitwiden 5% przez 40 dni

    Strona nie działa.
  10. Tak, coinbase czy serwis blockchain info po wykorzystaniu adresu aktywują nowy adres, ale poprzedni adres nadal jest ważny i można na niego wpłacać. O ile to rozumiem używanie coraz to nowych adresów ma przynajmniej powierzchownie zabezpieczać przed śledzeniem historii transakcji przez osoby trzecie. Blockchain jest publiczny i w przypadku bitcoina takie zabezpieczenie jest makijażem, nadal wszystkie transakcje są widoczne w księdze.
  11. Też ostatnio zleciłem wypłatę na Faucethub i zgodnie z regulaminem otrzymałem środki w przeciągu 72 godzin. Rzeczywiście ostatnio wszystkich ofert i ankiet jest mniej, choć również myślę, że jest to spowodowane okresem świątecznym.
  12. haaa, może jeszcze trochę potrzymają, nie opłaca im się całkiem zamykać strony. Nie bardzo wierzę w to, że po 9 miesiącach nagle się skapnęli, że numery im się nie zgadzają. W każdym razie zatrzymali odpływ kapitału co jest średnio dobrym znakiem. Można stukać ankiety i wypłacać. Odnośnie rozciągniętej w czasie wypłaty z mining game części tego co było inwestowane obecny czas oczekiwania można liczyć w latach.
  13. Są kombajny truskawkowe co robią podwójną normę, są ludzie co grają w gierki 16 godzin dziennie, a nawet 20. Są też osoby zdolne wyszukać oferty i sposoby jakie innym nie przychodzą na myśl. Oczywiście średnia jest dużo mniejsza, ale mówimy tu o osobach nieprzeciętnie zaangażowanych, czołówce 3 osób z kilku tysięcy. W Polsce jest kilka firm informatycznych reklamowych, które zarabiają setki milionów, gdy pozostałe są na zupełnie innym poziomie. Są rzeczy możliwe, choć nieprawdopodobne, dlatego tych osób, firm itd jest niewiele w stosunku do całości. Inna sprawa, że ich rynki to USA, Chiny. W Cointiply oprócz ankiet jest możliwość rejestracji w serwisach, grach, instalacji aplikacji, czasem pojawia się coś za kilkadziesiąt tysięcy Coins. Można też zarabiać na poleconych, choć nie jestem pewien, czy link referencyjny działa poprawnie. Czy ktoś tu ma poleconych w Cointiply? Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, można nie dowierzać. W tym przypadku nie mamy możliwości sprawdzić z pewnością tezy.
  14. Faucethub działa już od kilku lat, a właściciel pisuje na forum bitcointalk.org To jest jedna z solidniejszych stron w temacie mikropłatności. Bardzo dobrze służy, by łączyć wypłaty z różnych kranów, ale można też szerzej używać. Z drugiej strony skoro w Cointiply jest możliwość wypłaty bezpośredniej na adres BTC i da się uzbierać minimum to jak najbardziej warto skorzystać. Analiza opłacalności: 1 Coin kosztuje 0,01 centa z dolara, czyli 100 Coins = 1 cent lub 10k Coins = 1 dolar. Coin jest jednostką biznesową (credits) i jest ustawiony sztywno do rzeczywistej waluty, by rozliczać się z firmami zewnętrznymi, na przykład tymi, które oferują ankiety. Znaczy się firmy rozliczają się w dolarach, ale użytkownicy dostają Coins, w ten sposób użytkownicy nie muszą podpisywać umowy handlowej ze stroną Cointiply. Cena Gems (klejnoty) per Coin (moneta) jest podana na podstronie Mining Gems w zakładce Gems, w tej chwili przelicznik jest 12 Gems = 1 Coin. Miesiąc temu Gems były dwa razy tańsze (nawet 26 Gems = 1 Coin). Według tego co piszą twórcy strony cena Gems zależna jest od ich ilości. Coraz więcej użytkowników potrzebuje Gems, by odnawiać budynki w kopalni, więc ich cena rośnie. Na rynku (marketplace) można je kupić trochę drożej (teraz 10 Gems = 1 Coin), to jest wolny rynek użytkowników. Według statystyk Alexa popularność strony wciąż wzrasta. Gem jest jednostką wewnętrzną Mining Game, można ją pozyskać poza grą, ale służy przede wszystkim do odnawiania budynków. To jest taki gaz, jak w przypadku niektórych kryptowalut. Jest to sprytnie pomyślane, bo wprowadza równowagę w takiej postaci, że kopalnia nie staje się logarytmiczną bańką z ROI dążącym do nieba. Właściwie opłata za aktywność budynków, a także ograniczony czas działania poziomów, na przykład 120 dni, czyli 4 miesiące matematycznie odpowiada czasowi po jakim zwraca się użytkownikowi zainwestowany w kopalnię Coin. Opłata budowy wynosi 100 Coin za każdy poziom i 34 poziomy, by kopalnia wypłacała na godzinę 1 Coin więcej. To daje 100x34 = 3400 godzin czas po jakim inwestycja się zwraca. W tym właśnie czasie ważność poziomów mija i trzeba je opłacić ponownie, jeśli chcemy nadal używać posiadane budynki. Odnowienie każdego dnia 1 Power (punktu mocy = 1/34 Coin na godzinę) wynosi 9 Gems. Z budynku o mocy 34 otrzymamy w ciągu dnia 24 Coins, a odnowienie tego budynku o 24 godziny kosztuje 34x9 = 306 Gems (w tej chwili jest to równowartość 306/12 = 25,5 Coins). Im droższe są Gems tym mniej jest opłacalne przedłużanie zabawy. W obecnej chwili wręcz się traci, co z czasem może spowodować utratę popularności i zastój, a więc i może nie koniec strony, ale brak sensu udziału, przynajmniej w Mining Game. Jeśli nie bierzemy udziału w Mining Game to dostajemy zapłatę za naszą pracę w ankietach i pozostałym klikaniu. Raczej niewysoką. Jeśli rozbudowujemy kopalnię, ale bez odnawiania budynków, to po czterech miesiącach odzyskamy wkład. Praca czy zabawa, bez sensu. Przy pierwotnej cenie GpC (Gems za Coin) przedłużanie poziomów dawało do 50% zysku, ale przy cenie obecnej nie ma zysku tylko strata. Granica opłacalności jest przy cenie 34x9/24 =12,75. Pomijam tu zupełnie opłatę godzinową 204 Gems za 200%. Jest to dodatkowa opłata, ale powiedzmy, że kranik ją pokrywa. Pozwolę sobie zauważyć, że nie ma większego znaczenia, w który budynek inwestujemy. Jedyne na co warto zwrócić uwagę to podnosić zawsze o 34 punkty mocy, do odpowiednich wielokrotności liczby 34. Za każde 34 punkty mocy wzrasta zapłata o 1 Coin za godzinę. Budynki droższe są łatwiejsze w klikaniu, ale ich najniższy poziom ma krótszą ważność, więc są mniej opłacalne gdyby nie odnawiać tego poziomu, albo też inaczej, są bardziej nieopłacalne. Jeśli ktoś uważa inaczej to proszę o uzasadnienie. Jak najbardziej w krajach gdzie rynek w świecie rzeczywistym jest bardziej rozwinięty jak UK czy USA łatwiej zarobić na ankietach. Obecnie nie mieszkam w żadnym z tych krajów i w ciągu miesiąca mam w kopalni 70 Coins na godzinę. Czasem trafi się dobra ankieta, ale rzadko wypłaca całą sumę. Tak więc jest to raczej nieopłacalna zabawa. Jak długo ta strona pociągnie i czy zdołam wyjść do sensownych poziomów, tego nie wiem. Matematycznie każda moneta (coin) włożona w kopalnię zwraca się po 4 miesiącach (dokładnie po 3400 godzinach). Jeśli zechcielibyśmy odnowić kopalnię to pochłonie to większość zarobku (przy obecnej cenie Gems cały zarobek i jeszcze dopłacimy). Pomysł twórców był dobry, ale numerycznie widać, że po roku czasu strona zacznie dążyć do zastoju, chyba, że twórcy zmienią przelicznik, liczbę 34, albo liczbę 9, choć wydaje się to wątpliwe. Przypuszczam, że wysiłek, który wnieśli w stworzenie strony zwrócił im się z nawiązką, a pierwsi użytkownicy też coś wyniosą lub już wynieśli. Nie wiem, mimo wszystko dlaczego chcieliby, by strona dążyła do zastoju. Może matematycznie te biznesy już takie są, że żeruje się na użytkownikach, w tym przypadku na pracy użytkowników. Zachłanność podpowiada, by rozwijać biznes, a następnie zwijać. Można by być bardziej fer w stosunku do użytkowników i nadać serwisowi bardziej trwałą formę. Jeśli tak nie jest, to znaczy, że jeszcze nie orientuję się w przelicznikach tego rodzaju działalności, w relacjach kosztów i zysków. Skąd się biorą Gems? To od ich ilości zależy opłacalność, bo od tego zależy ich cena. Jeśli jesteśmy w Gem Mode, to wszystkie Gems otrzymujemy po przeliczniku Cointiply. O ile pojmuję całą sprawę, firma tworzy przelicznik w odzwierciedleniu do własnych zarobków. Nie rozumiem jednak dlaczego tak bardzo się zmniejsza zapłata dla użytkowników, poprzez zwiększanie ceny Gem. Cała zabawa w Mining Game to sposób na opóźnienie wypłaty. Sama wypłata zaś pochodzi z pieniędzy dostarczonych od firm oferujących ankiety i pozostałe oferty. Kurczy się rynek reklamowy? Raczej nie. Tak więc nie wiem o co chodzi, czy jest to zwijanie się Cointiply, czy inny parametr w świecie rzeczywistym. Mile widziana odpowiedź z uzasadnieniem. Czy można być takim kombajnem i od marca mieć 40000 Coins na godzinę? 9 miesięcy, to daje rozwój 4444 Coins na godzinę miesięcznie. Na początku ilość Gems była większa i ich cena niższa, tak więc nawet jeśli w pierwszych miesiącach przychód był niższy niż to można było przyspieszyć, bo odnawianie poziomów było opłacalne. Myślę, że jest to możliwe, jeśli właśnie mieszka się w kraju, gdzie jest dużo dostępnych ankiet. Warto zwrócić uwagę, że 40k Coins na godzinę to 96 dolary dziennie. Ta pierwsza osoba wykopała 100 milionów Coins. Druga osoba w rainkingu zbiera podobnie, a trzecia 30k, czwarta już 20k na godzinę, dziesiąta 12k. To pewnie jedne z nielicznych osób, która będąc w czołówce mogły otrzymać dodatkowe premie. Główna premia w konkursie to 1 milion Coins. Nie wiem ile tych ankiet można wypełnić, ale nie wydaje się, że to jest jakaś praca bardzo opłacalna. Na pewno zajmują czas. Oczywiście istnieje też możliwość rejestracji w gierkach i aplikacjach na komórkę, za co można dostać sporo Coins. Jest to taka głupkowata praca, jak ktoś woli dorabiać się drogą okrężną niż normalnie to może się pobawić. Można powiedzieć, że to zajęcie dla ludzi w rozwiniętych krajach, którzy nie mają dostępu do rynku tych krajów gdzie mieszkają (w sferze biznesowej). To poddaje też w wątpliwość użyteczność wszelkich ankiet dla firm, które je kupują, ale zapewne analitycy w firmach wiedzą, że ankiety są w ograniczonym stopniu wiarygodne, natomiast pewne tendencje konsumenckie odzwierciedlają. Przesyłam pozdrowienia z pobocza konsumenckiego :))
×