Jump to content

PARTNER GŁÓWNY:

PARTNERZY
STRATEGICZNI:

AdBlock wykryty!

sketch-logo.png

Funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wyświetlaniu reklam online naszym czytelnikom. Staramy się, aby nie były one liczne ani przedstawiane w sposób agresywny. 

Prosimy więc o wyłączenie dodatku typu AdBlock dla strony hyipforum.pl :)

Reklama

dang3r

Obrót nieruchomościami

Recommended Posts

Witam,

czy ktoś z was zajmuje się obrotem nieruchomościami we własnym zakresie bez DG czy pracy jako agent? Chodzi mi po głowie od dość dawna temat ale jeszcze go nie badałem a być może ktoś z forumowiczów ma doświadczenie w tej dziedzinie.

Konkretnie mam na myśli: Kupno zaniedbanego mieszkania bądź garażu -> "odświeżenie" (lub w przypadku garażu dodatkowo wykopanie kanału) -> wystawienie atrakcyjnej oferty sprzedaży z dobrymi zdjęciami -> sprzedanie z zyskiem.

Odświeżenie i inne drobne prace oczywiście we własnym zakresie. Wydaje mi się że za mieszkania które "wiszą" na Internecie po pare lat z racji swojej nieatrakcyjności cenę można jeszcze bardziej wynegocjować. Wiem że ciężko będzie na to odpowiedzieć dlatego liczę na wypowiedź osoby obeznanej w temacie. Podatek od zysku jak i kosztów kredytów proszę nie uwzględniać jeżeli ktoś zamierza coś kalkulować.

Kolejne pytanie - czy ktoś z was próbował kupić kawałek terenu z dość dobrą lokalizacją (przy bloku/ kamienicy) w celu wybudowania na nim paru garażów?

Edited by dang3r

To nie jest takie proste, jeśli masz doświadczenie to możesz spróbować w branży gdzie mowa o większej kasie - http://www.jartom.com/doradca-klienta-biznesowego Tutaj na każdej nieruchomości robi się już bardzo duże pieniądze, ale do tego również musisz posiadać najpierw środki. Zacznij od pracy gdzie poprawisz doświadczenie. 

Też mi się wydaje, że to nie jest takie proste. Kupno mieszkania, do tego koszty remontu i może okazać się, że to wcale nie będzie dobra inwestycja. Nie bez powodu niektóe mieszkania długo się nie sprzedają. Jak już się zdecydujesz, to potrzebny Ci będzie specjalista od budynków i instalacji. Dzięki temu koszty remontu nie będa większe od spodziewanych. Ja mogę polecić solidną firmę: http://www.warszawa.przeglady-budowlane24.pl/ . 

Proponuje się przyjrzec polskiemu Global Investor Club, gdzie nie brakuje inwestorów w nieruchomości.

Na zjazdach możecie posłuchać jak w kilka lat mozna mieć pod wynajem kilka nieruchomości.

Ostatnio Polacy zaczynają się skupiać na nieruchomościach w UK, gdzie o kredyt dużo łatwiej i jest znacznie tańszy niz w Polsce.

Poczytajcie o HMO Mortgages

Najlepsza oferta na rynku nieruchomości to inwestycja w Megabiurowiec  w Hannowerze ( na terenie targów ) . Minimalna inwestycja to 2500 Eur .

Są jeszcze oferty takie jak oferuje Tier Investment, tworzą bardzo fajne strategie inwestycyjne związane właśnie z nieruchomościami. Mają bardzo indywidualne podejście i partnerskie relacje. 

W dniu 16.06.2021 o 14:58, andy233 napisał:

Są jeszcze oferty takie jak oferuje Tier Investment, tworzą bardzo fajne strategie inwestycyjne związane właśnie z nieruchomościami. Mają bardzo indywidualne podejście i partnerskie relacje. 

Oni mi się obili o uszy gdzieś chyba w artykule w pulsie biznesu, zaciekawiła mnie ich oferta, teraz też trochę o nich poczytałem, podobno bardzo fajnie prowadzą inwestycje.