Jump to content

PARTNER GŁÓWNY:

PARTNERZY
STRATEGICZNI:

AdBlock wykryty!

sketch-logo.png

Funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wyświetlaniu reklam online naszym czytelnikom. Staramy się, aby nie były one liczne ani przedstawiane w sposób agresywny. 

Prosimy więc o wyłączenie dodatku typu AdBlock dla strony hyipforum.pl :)

Reklama

Recommended Posts

Trochę inwestuję tak dla dywersyfikacji portfela. :lol:

Aktualnie planuję rozpocząć inwestowanie. Coraz bardziej interesuje mnie temat inwestowania w obligację, stąd właśnie jestem w tym wątku. Szczerze powiedziawszy również zastanawiam się nad korzystanie z usług serwisu transakcyjno - informacyjnego: http://www.bphtfi.pl/klienci-indywidualni/fundusze-online/ Z tego co wyczytałam, dzięki niemu będę mogła zarządzać swoimi inwestycjami bez wychodzenia z domu. Czy ktoś mógłby mi przybliżyć to rozwiązanie trochę bardziej? Może ktoś korzystał z podobnych programów?

poczytaj wypróbuj mbank pod kątem akcji i funduszy dla mnie najwygodniejszy

Szczerze odradzam inwestycje w obligacje Skrabu Państwa ... jedynie przemyślane korporacyjne papiery dłużne ale do tego trzeba wiedzy.

Krótko i zwięźle. Mamy hossy na obligacjach za sobą - http://stooq.pl/q/?s=10ply.b&c=10y&t=c&a=lg&b=0

10latki Polski na poziomie ~3% a USA ~2,4% spread niski wątpie żeby była realna szansa na kontynuację hossy.

Do tego mamy niskie stopy referencyjne.

Piękne czasy obligacji się skończyły, trzeba szukać dalej :)

Obligacje skarbowe to szmelc na tym się nie da zarobić to raczej dla osób które chcą coś zaoszczędzić.

Na potwierdzenie moich słów, właśnie padł rekord polskich 10latków ... :D

Jakie to obligacje?

Na jaki %

Ile za sztuke?

Gdzie je kupujesz?

Obligacje Korporacyjne

na jaki % ? - zależy od aktualnej oferty, która cały czas się zmienia

Ile za sztuke ? - w zależności od oferty

Gdzie je kupujesz ? - Najlepiej w Biurze Maklerskim lub Asset Management'cie 

To nie jest dział ofert.

Edited by Polon

Jakie to obligacje?

Na jaki %

Ile za sztuke?

Gdzie je kupujesz?

Obligacje firm z branży budowlanej, na 10%, 10000 zł za sztukę. Gdzie kupuję? Tak się składa, że mam dostęp do prywatnej oferty i mogę pomóc Ci z niej skorzystać.

poczytaj wypróbuj mbank pod kątem akcji i funduszy dla mnie najwygodniejszy

mBank może i wygodny ale nie oferuje tego co rozwiązania typu Unit Link.

Na dzień dzisiejszy i tylko do 20 grudnia polecam Compensa Prestiż, tak niskich kosztów nie ma nigdzie. A do tego w ofercie są fundusze C-QUADRAT - polecam więcej poczytać.

Ale jeśli nie znasz się na funduszach polecam skorzystać z czyjejś pomocy bo stracisz tylko pieniądze jak większość na rynku.

Gdyby zaszła taka potrzeba - mogę pomóc.

Mam zamiar spróbować, na razie rozeznaję się w rynku i trochę już wiem. Interesują mnie firmy, a przynajmniej na razie firma, która inwestuje w nieruchomości z rynku bankowego. W sumie to ciekawe, że rynek ten jest zamknięty, ale nie to istotne… Poczytałem o warunkach na jakich te nieruchomości są kupowane od banków i później sprzedawane - zysk wydaje się być bardzo duży, ale jak to wygląda w praktyce? Bo teoretycznie nieruchomości jeśli już stracą na wartości to symbolicznie, a długoterminowo zawsze zyskują. Sprawdzałem firmę Blue Investment Group. Wyniki wyglądają dobrze, sam model inwestycji wydaje się być pewny. Uważacie, że warto w to wejść?

Ja uważam ten temat za bardzo ciekawy. Czy możesz napisać coś więcej o tej opcji?

Witam forumowiczów,

szukam prywatnych osób zainteresowanych ulokowaniem oszczędności w obligacjach korporacyjnych. Produktu przedstawiać nie trzeba - kolega wyżej wyjaśnił sprawę.

Aktualnie trwa nabór do zamkniętej emisji obligacji firmy z branży finansowej. Inwestycja będzie trwała 12 miesięcy, gwarantowany zwrot w wysokości 6,4% w skali roku, minimalny wkład finansowy 5 000 zł, maksymalny 200 000 zł.

Bardzo chętnie podam więcej informacji oraz prześlę namiary na jednostkę zajmującą się emisją. Osoby zainteresowane zachęcam do kontaktu: [email protected]