Jump to content

PARTNER GŁÓWNY:

PARTNERZY
STRATEGICZNI:

AdBlock wykryty!

sketch-logo.png

Funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wyświetlaniu reklam online naszym czytelnikom. Staramy się, aby nie były one liczne ani przedstawiane w sposób agresywny. 

Prosimy więc o wyłączenie dodatku typu AdBlock dla strony hyipforum.pl :)

Reklama

Recommended Posts

3 pakiety do wyboru

Pakiet Ostrożny

100% fundusze obligacji i rynku pieniężnego

Możesz osiągnąć zyski nieco wyższe niż na lokacie, przy stosunkowo niskim ryzyku. To najbezpieczniejszy z naszych pakietów.

Zalecany okres inwestycji: minimum 2 lata
Zysk z ostatnich 12 miesięcy (na 21.02.2017): 2,29%

Notowania i dokument

Pakiet Umiarkowany
70% fundusze obligacji i rynku pieniężnego 30% fundusze akcyjne
Możesz osiągnąc zyski wyższe niż w Pakiecie Ostrożnym, przy nieco wyższym ryzyku.
Zalecany okres inwestycji: minimum 3 lata

Zysk z ostatnich 12 miesięcy (na 21.02.2017): 8,44%
Notowania i dokumenty

Pakiet Dynamiczny

35% fundusze obligacji i rynku pieniężnego 65% fundusze akcyjne

Daje szansę na zyski przewyższające te w pakiecie umiarkowanym, ale łączy się z podwyższonym ryzykiem.

Zalecany okres inwestycji: minimum 4 lata
Zysk z ostatnich 12 miesięcy (na 21.02.2017): 15,34%

"Do 31 marca ustaw automatyczne, comiesięczne wpłaty: ograniczysz ryzyko i dostaniesz od nas 100 zł."

Wychodzi na to, że wpłacając regularnie w bezpieczny pakiet, nawet gdy nasze środki nie zapracują nic dostajemy 100zł a po 12 miesiącach zobowiązań można rozwiązać umowę bez opłat.

Edited by Razii

Koleżanka dzisiaj dzwoniła z ING do mnie i mówiła o tych pakietach, proponowała pakiet dynamiczny, najwięcej zapytań o inwestycje 3 letnie. 

Jak przeglądałem ofertę to znalazłem tam jeszcze inne opcje. Można wybrać sobie samemu fundusz z akceptowalnym % ryzyka. Jak to fundusze podobno im dłużej tym lepiej ale nie przepadam za takimi formami lokowania kapitału. Dlatego zastanawiam się nad tą ofertą tylko nie z tych 3 pakietów a z opcji na 12 miesięcy. Zamykam inwestycję i 100 mi zostanie. To tak czysto teoretycznie, jutro idę do banku się dopytać czy  jest tak jak myślę.

Ing proponuje bonusy za lokowanie pieniędzy w fundusze ponieważ mają dość wysokie prowizje od zakupu jednostek uczestnictwa. Na rynku znajdziesz dwa banki, które nie pobierają żadnych prowizji za transakcję. Sam z jednego z nich korzystam. 

można założyć konto i odrazu rozwiązać?

@nechurek nie można, podpisujesz umowę.