Jump to content

PARTNER GŁÓWNY:

PARTNERZY
STRATEGICZNI:

AdBlock wykryty!

sketch-logo.png

Funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wyświetlaniu reklam online naszym czytelnikom. Staramy się, aby nie były one liczne ani przedstawiane w sposób agresywny. 

Prosimy więc o wyłączenie dodatku typu AdBlock dla strony hyipforum.pl :)

Reklama

waakizashi

Paytrade - Www.paytrade.eu

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie

Chciałbym Wam w dużym skrócie zaprezentować nowy biznes, który pełną parą rusza od 1 września ( na razie można dowiedzieć się o co chodzi i zarejestrować się "na sucho" )

Chodzi tu o firmę PAYTRADE, która jest innowacyjną koncepcją dystrybucji produktów finansowych online. Pozwolę sobię zacytować informację umieszczone na głównej stronie, ponieważ sam lepiej bym tego nie opisał :)

Co to jest Paytrade?

Przez ostatnich kilkanaście lat powstawały dziesiątki systemów marketingowych. Jest wiele osób które stały się milionerami, ale znacznie więcej jest osób, które wykupiło pakiet startowy lub weszło do biznesu i nie zarobiło! Jest wiele powodów przez które te osoby nie zarobiły. Nie ma co się dzisiaj rozwodzić dlaczego tak się stało. Po prostu nie zarobiły!

Projekt został stworzony przez szwajcarskich matematyków, a dzięki doświadczeniu liderów działających w marketingu sieciowym powstał biznes w którym zarabia zawsze i każdy!

Jak to wszystko działa?

Dzięki czemu PAYTRADE stał się klubem inwestorów w którym i Ty możesz być inwestorem pasywnym, to znaczy że poprzez stronę internetową wykupujesz program inwestycyjny w firmie NORDEA i dzięki temu rezerwujesz sobie miejsce w systemie PAYTRADE. Firma zamiast płacić agentom za pozyskanie nowych klientów, dzieli się uzyskaną prowizją z osobami znajdującymi się w matrycy konsumenckiej, które świadczą usługę marketingową dla firmy. Będąc inwestorem pasywnym nie masz wpływu na to kiedy i ile zarobisz, ale masz gwarancję że prędzej czy później matryca konsumencka się wypełni i będziesz zarabiał nawet kilkadziesiąt procent na miesiąc! Drugą opcją jest inwestor aktywny, który dzieląc się informacją o systemie PAYTRADE zaczyna zarabiać bardzo dobre pieniądze, co więcej, nigdy nie zarobi mniej niż zeszłym miesiącu! Sprawdź już dzisiaj na konferencji on-line i dołącz do klubu PAYTRADE!

To co jest bardzo ważne, szczególnie w świetle ostatnich wydarzeń w świecie finansów i programów finansowych to bezpieczeństwo związane z tą firmą. Posiada ona pozwolenie na działalność od KNF-u ze stwierdzeniem pełnej legalności systemu.

Wszystkich, którzy byliby zainteresowani informacjami szczegółowymi zapraszam na webinary, które odbywają się w poniedziałki, środy i piątki o godzinie 20, podczas takiej prezentacji dowiecie się wszystkiego o biznesie i sami ocenicie jego potencjał :)

Link do strony głównej - http://www.paytrade.eu ( na górze po prawej odnośnik do webinaru )

Jeżeli ktoś zainteresuje się tym biznesem po wysłuchaniu konferencji proszę pisać na forum, ponieważ jest to system poleceniowy, ale wymaga bezpośredniego kontaktu ze sponsorem ( tzn. nie ma linków polecających:) ). NIe podaje żadnych danych kontaktowych, ponieważ z tego co się orientuję jest to niezgodne z regulaminem.

P.S Teraz słowo do moderatorów:) Temat ten mimo, że wiążę się z inwestycjami i poniekąd funduszami pozwoliłem sobie opisać w tym dziale, ponieważ chodzi mi konkretnie o współpracę z firmą Paytrade, która działa w systemie matrycowym i w pewnym sensie na zasadach MLM-u, tak więc chyba wszystko pasuje. Jeżeli uznacie jednak, że powinien być gdzie indziej to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie:)

Pozdrawiam i życzę obfitych zarobków wspólnie z firmą paytrade:)

Nawet ciekawie to wygląda ( aktualnie słucham webinaru) z tym że musiałbym to jeszcze przetrawić troszkę to zagmatwane :D mogę prosić o jakiś kontakt na PW

Bardzo się cieszę, że pojawiło się od razu zainteresowanie. Po przesłuchaniu webinaru większość osób dostrzeże jaka prostota kryje się w całym pomyśle i jednocześnie jakie benefity można pozyskać współpracując z firmą PAYTRADE.... Pieniądze są bezpieczne, generuje się dochód pasywny i w końcu zarządza nimi firma posiadająca zezwolenie KNF-u, co też mówi samo za siebie:)

Czy jest możliwość otrzymania informacji jakie będzie minimum do zainwestowania ?

Minimum to 6400pln. Są to pieniądze ulokowane na funduszu inwestycyjnym, tzn. cały czas masz do nich dostęp. A oprócz tego masz 3 inne możliwości zarabiania. sądzę , że jest to przyszłościowy temat z gwarancjami.

Edited by Waldi1788

Witam wszystkich...

Dostaję sporo wiadomości z pytaniem o kwotę inwestycji, więc zamiast pisać każdemu osobno to zamieszczę to na forum:) Potwierdzam, że tak jak napisał Waldi kwota inwestycji to 6400 zł... Po krótce postaram się opisać jak to wygląda, ale więcej info zdobędziecie na webinarach albo kontaktując się ze mną prywatnie:)

Kwota tak jest inwestowana BEZPIECZNIE do banku Nordea gdzie posiadacie bezpieczną lokatę, na 10 lat z okresem płatności 5 lat. To bardzo ważne, że firma paytrade nie obraca Waszymi pieniędzmi, które są zabezpieczone na Waszym koncie. Sama firma zbudowana jest w formie wielkiej matrycy, która pozwala zarobić każdemu i tak zabezpiecza dochód, że po osiągnięciu danego poziomu dochodów pasywnych, zarobki te już nie spadną... Jeżeli w jednym miesiącu zarobicie pasywnie 2000zł to w kolejnym możecie tyle samo lub więcej. Są trzy sposoby zarabiania, omówione na konferencjach. Można być inwestorem pasywnym lub aktywnym co daje o wiele większą i szybszą gotówkę... Współpraca z firmą pozwala zarobić na kolejne wpłaty lokaty, aby każdy człowiek mógł takową posiadać jako zabezpieczenie na przysłość i daje zarobić wiele więcej, kwoty czasem przyprawiające o zawrót głowy:D

Można się ze mna kontaktować i podczas rozmowy odpowiem na każde pytanie, łącznie z dokładnym wyjaśnieniem skąd wszelkie pieniądze na prowizje się biorą, ponieważ w tej firmie jest to wiadome i bezpieczne:)

Odsyłam wszystkich do webinarów, ponieważ w tym momencie jest to najbardziej kompleksowa dawka wiedzy na temat firmy, a webinary są co tydzień, co drugi dzień. Cały system jest dość prosty, natomiast nie jest go łatwo wytłumaczyć w poście komuś kto pierwszy raz o tym słyszy... NIestet takie programy jak JBP dość łatwo opisać i wyjaśnić na zasadzie wpłać i reinwestuj:) Tutaj szkoda dostawać skrawki info, ponieważ wiele się wtedy traci:) Dlatego też jeżeli ktoś jest bardzo niecierpliwy i nie chce czekać do kolejnego webinaru może się ze mną zdzwonić i podczas takiej rozmowy wytłumaczę w 5 min to co normalnie musiałbym pisać w 30 wiadomościach:) Natomiast powoli będę uzupełniał stopniowo wszelkie informacje na forum. Bardzo możliwe, że jutro nad tym usiądę i spróbuję streścić w miarę jasno jak można podjąć współpracę i ile na tym zyskać.

Pozdrawiam wszystkich

Edited by waakizashi

A z tego co ja zrozumiałem, to nie cała kwota jest inwestowana do banku nordea, a jedynie jej część ... pytanie jaka część? Jakby ktoś mógł dokłądnie rozpisać, bo z webinaru dość dużo pieniedzy szło na grupę, matryce, dodatkowe wynagrodzenia, więc jaka część pieniedzy zainwestowanych trafia na bezpieczne konto banku nordea a jaka idzie na wszelkie prowizje dla ludzi.

A z tego co ja zrozumiałem, to nie cała kwota jest inwestowana do banku nordea, a jedynie jej część ... pytanie jaka część? Jakby ktoś mógł dokłądnie rozpisać, bo z webinaru dość dużo pieniedzy szło na grupę, matryce, dodatkowe wynagrodzenia, więc jaka część pieniedzy zainwestowanych trafia na bezpieczne konto banku nordea a jaka idzie na wszelkie prowizje dla ludzi.

Cała kwota jaką wpłacamy idzie do Nordei i tam jest bezpieczna. Nordea natomiast za pozyskanie inwestora wypłaca firmie PayTrade prowizję w wysokości 4000 zł. I dopiero te pieniądze opłacają wszystkie prowizje, natomiast firma nie wypłaca wynagrodzeń z tej kwoty (jak to robi większość firm pośredniczących w inwestycjach finansowych), tylko również inwestuje te pieniądze i dopiero z zysków z tych inwestycji opłaca wszelkie zobowiązania. Kwota tych 4000 jest rozbijana i część tych pieniędzy jest odłożona na lokatach bankowych z odpowiednim oprocentowaniem, część inwestowana jest w alternatywne sposoby pozyskiwania energii, np w pola wiatrowe i inne bezpieczne inwestycje pozwalające wygenerować zysk zarówno firmie jak i osobom współpracującym z PayTrade:) Mam nadzieję, że troszeczkę naświetliłem sprawę:)

Mam nadzieję, że troszeczkę naświetliłem sprawę

Albo jeszcze bardziej zagmatwałeś ;) .....

Cała kwota jaką wpłacamy idzie do Nordei i tam jest bezpieczna.

- to rozumiem 6400 zł wpłacam do nordea bank

Nordea natomiast za pozyskanie inwestora wypłaca firmie PayTrade prowizję w wysokości 4000 zł.

- rozumiem ... z tymże od razu pytanie .... na naszym koncie w nordea wobec tego zostaje już nie 6400 a 2400 (pomnijeszone o prowizję) ... chyba że nagle gdzieś zaczynamy operować wirtualna kasą

I dopiero te pieniądze opłacają wszystkie prowizje,

- rozumiem, z kwoty 4000 zł z prowizji firma opłaca

natomiast firma nie wypłaca wynagrodzeń z tej kwoty (jak to robi większość firm pośredniczących w inwestycjach finansowych),

- nie rozumiem .... jeśłi zarobię, to musze czekać na wypłatę aż firma obróci tą kasą i zarobi dla mnie?

tylko również inwestuje te pieniądze i dopiero z zysków z tych inwestycji opłaca wszelkie zobowiązania.

- jw ?

Kwota tych 4000 jest rozbijana i część tych pieniędzy jest odłożona na lokatach bankowych z odpowiednim oprocentowaniem, część inwestowana jest w alternatywne sposoby pozyskiwania energii, np w pola wiatrowe i inne bezpieczne inwestycje pozwalające wygenerować zysk zarówno firmie jak i osobom współpracującym z PayTrade:)

- ok, rozumiem, tylko wracajac do pytania ... te 4 tys. zł prowizji jest pobierane z naszej wpłaty , zyli na koncie minusowane ... czy jest to wirtualna kasa?

Z prezentacji mnie wyrzuciło potem, moze i było omawiane, ale tu jesli bedzie opisane też wielu potencjalnym zainteresowanym na pewno się przyda taka dawka informacji.

pozdrawiam

Wiec powiem jeszcze raz:)

Nic nie jest odejmowane od kwoty jaką wpłacasz do Nordei, wpłacasz 6400 i tyle masz na swoim koncie na lokacie , do którego masz wgląd stały i masz to zagwarantowane w umowie, która czyta się przed założeniem lokaty, jak wszędzie:) Ale nie pojawiają się tutaj również bynajmniej żadne wirtualne pieniądze. Jeżeli mogę to odpowiem na Twoje pytanie pytaniem:) Powiedz mi skąd w takim razie zwykły pośrednik, taki który poleca Ci jakiś fundusz dostaje wynagrodzenie? Jak wpłacasz kase na fundusz, to przecież bank Ci nie zabiera z tego nic żeby wypłacić prowizję pośrednikowi:) NIestety, tutaj się kłania wiedza na temat finansów i tego jak działa taka współpraca, ponieważ nie wszyscy ludzie zdają sobię sprawę jak naliczne są takie rzeczy ( przyznaje, że również nie jestem żadnym ekspertem, natomiast konsultowałem to z osobami które ten system tworzyły i na co dzień siedzą w tej branży ). Wiesz jaka kwota jest wypłacana zwykłej firmie pośredniczącej między bankami a osobami zakładającymi takie fundusze inwestycyjne? Mówię tutaj o firmach mających swoich przedstawicieli, którzy fejs to fejs spotykają się z Tobą proponując różne rozwiązania. Taki pośrednik dostaje zazwyczaj nawet do 100% wartości wpłaconej kwoty na dany fundusz:) Skąd biorą się te pieniądze? Raczej nie są wirtualne:)

Dzięki PayTrade Nordea może pominąć bezpośrednich sprzedawców, ponieważ to firma pełni rolę takiego pośrednika i dostaje za to wynagrodzenie w postaci właśnie prowizji od Nordei:) Wierz mi, że Nordea też wystarczająco na tym zarabia i wszyscy są zadowoleni.

Firma dostając tę prowizję zamiast od razu ją rozdawać ( po czym została by z niczym) gospodaruje tymi pieniędzmi, i wypłaca nam pieniądze z dalszych zysków... Przy czym nie musimy na nic czekać, ani mieć nadzieje, że zarobią tylko tak jak było w prezentacji mamy pewne zyski pasywne co miesiąc, które występują (tzn. masz mieć kasę co miesiąc i będziesz miał:) ). Takim działaniem jedynie zabezpieczają się, w taki sposób, że firma cały czas zarabia i dzięki temu my również mamy zapewniony stały dochód.

Posłuchaj na spokojnie najbliższego webinaru i tam jest to wyjaśnione i zobaczysz, że wszystko Ci się rozjaśni. Na koniec jest możliwość zadawania pytań i na bierząco dostaniesz odpowiedź z samej góry, jeżeli ciągle będziesz miał wątpliwości:) Ja rozumiem o co Ci chodzi, sam zastanawiałem się nad podobnymi kwestiami, ale uwierz mi, że mimo moich najszczerszych chęci nie jest łatwo to opisać w jednym poście, szczególnie jeżeli nie dosłuchałeś prezentacji i możesz nie do końca rozumieć zamysł. Tak szczegółowe informacje musiałbym Ci wytłumaczyć np telefonicznie:) Jest to tak przemyślane, że każdy zysk czy prowizja bierze się z czegoś i to wszystko możnaby było nawet sobie obliczyć na kalkulatorze. ( swoją drogą możliwe, że pokuszę się na coś takiego w najbliższym czasie i zaprezentuje) :)

Pozdrawiam

Dzięki za wyjaśnienia. Na pewno będą pomocne też i dla innych którzy do tego wątku zajrzą, a ja zajrzę na webinar.

pozdrawiam

Proszę bardzo:)

Jak przesłuchasz webinar to podziel się swoimi przemyśleniami, chętnie podyskutuję. Ewentualnie kontaktuj się ze mną jeżeli będziesz miał ochotę podziałać w programie:)

Pozdrawiam

Kolejny webinar, kolejne osoby zapisane do biznesu:) A to jeszcze przed oficjalnym otwarciem firmy. Chciałbym podzielić się z Wami kilkoma nowymi informacjami, publicznie już ogłoszonymi. Przede wszystkim na początku chciałbym kilka rzeczy powiedzeć apropo bezpieczeństwa, które dla większości jest najważniejsze, szczególnie w świetle ostatnich wydarzeń. Dzisiaj na konferencji oficjalnie zostały już podane informacje, że w najbliższym czasie na stronie będzie możliwość przyjrzenia się kto jest w zarządzie spółki, obejrzenia KRS spółki, a także co najważniejsze licencji KNF-u, stwierdzającej legalność działalności firmy Paytrade:) Uważam, że to bardzo dobre wiadomości i przekonają wiele obawiających się osób, że może warto zainteresować się tym przedsięwzięciem.

Od września wraz ze startem programu rusza kampania reklamowa, promująca Paytrade (billboardy, telemarketing, elektrownie wiatrowe z logiem Paytrade itd). W październiku, lub listopadzie do programu zostaną dopisane również takie państwa jak Niemcy, Bułgaria, czechy, Litwa, Ł

Wysłuchałem szkolenia. Wydaje się, że może to być wielka sprawa. Proponuję poświęcić około 45 minut o godz. 20:00 dowolnego dnia - szkolenia są codziennie. Może Was, tak jak mnie zainteresuje Paytrade. Moment wejścia do systemu jest bardzo istotny.

Bardzo się cieszę, że biznes Ci się podoba ArturZ:) A jeszcze bardziej tym, że podzieliłeś się swoją opinią na forum, aby inni mogli zobaczyć, że wiele osób po obejrzeniu webinaru zauważa jak olbrzymi potencjał kryje się w Paytrade. Powiedziałeś bardzo mądrą rzecz, że warto poświęcić godzinę swojego czasu i nie wychodząc z domu przyjrzeć się pewnemu pomysłowi, który może stać się czymś wielkim. Jesteś kolejną osobą, która dostrzegła w jakim momencie się rejestruje i jakie z tego będzie miała korzyści:) Lepszego momentu do ustawienia się w matrycy już nie będzie, chociaż każdy inny również będzie świetny:) Jeżeli będziesz potrzebował jakieś pomocy zapraszam do kontaktu.

Od siebie powiem tylko, że wracam dzisiaj ze spotkania na żywo z człowiekiem, który te webinary prowadzi. Mieliśmy dziś sporą prezentacje na żywo dla grupy przedsiębiorców i bankowców, którzy przyjechali na spotkanie aby sprawdzić system i rozwiać swoje ewentualne wątpliwości. Powiem jedynie, że po wnikliwych pytaniach nawet najbardziej zatwardziałych matematyków, którzy obliczali wszystko na kalkulatorach spotkanie zakończyło się tym, że wszyscy obecni zarejestrowali się do biznesu. Program jest tak skonstruowany, sam broni się przed wszelkimi zarzutami:) W niedługim czasie zostanie podanych bardzo wiele dodatkowych, ciekawych informacji. W tym momencie firma negocjuje z różnymi instytucjami finansowymi, ponieważ dostaje coraz to lepsze oferty współpracy. Na początku nadchodzącego tygodnia zostanie podjęta decyzja z kim podejmą współpracę. Od września firma uruchamia telemarketing, który będzie zapraszał ludzi na webinary i już przygotowywane jest biuro Paytrade w Warszawie. Oprócz tego jest szykowanych parę niespodzianek, które wiele osób zadziwią, ale te wiadomości będą oficjalnie ogłoszone za jakąś chwilę dopiero, więc nie będę wybiegać naprzód żeby nie psuć wszystkiego:) Oczywiście wszelkie info będę załączał na bieżąco.

Bardzo możliwe, że termin wpłat zostanie przedłużony nawet do 20 września. Na pewno wszystko zostanie tak pokierowane, żeby każdy człowiek od momentu zamieszczenia na stronie wszelkich dokumentów i licencji ( licencja KNF, KRS, zarząd, regulamin, umowa lokaty) miał przynajmniej 7-10 dni, ażeby dokonać wpłaty.

Pozdrawiam wszystkich

Witam, chciałem sie zapytać czy matryca tutaj jest zamknięta, czyli jak zaproszę 3 osoby to każda kolejna będzie wypełniała miejsca pod tymi trzema pierwszymi?

Dzisiaj jest start programu czy każdy zapisany musi dzisiaj wpłacić 6400zł aby nie wypaść z marycy?

To pytanie zadał Waldi1788 : Minimum to 6400pln. Są to pieniądze ulokowane na funduszu inwestycyjnym, tzn. cały czas masz do nich dostęp. A oprócz tego masz 3 inne możliwości zarabiania. sądzę , że jest to przyszłościowy temat z gwarancjami.

Więc ponawiam je formułujac, cz mam cały czas dostep i mogę je wybrać w losowych wypadkach, jak nagła potrzeba pieniędzy ,czy coś podobnego

nic nie tracąc 6400 zł.

Prosiłbym o odpowiedz przez osobę zorientowaną w spr. P. waakizashi

W tym systemie jest jedna matryca dla wszystkich państw. Dlatego moment wejścia do systemu jest tak istotny.

Jeszcze nie ma możliwości dokonywania wpłat. Firma negocjuje warunki i nie wiadomo gdzie będą ulokowane środki finansowe.

Witam wszystkich:)

Już odpowiadam na wszystkie pytania. Lares, jeżeli dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi, to na pierwszą część pytania moja odpowiedź brzmi tak. Matryca w systemie jest matrycą trójkową, tzn, że jeżeli będziesz już miał pod sobą 3 osoby w pierwszej linii to kolejni poleceni przez Ciebie wskoczą na pierwsze wolne miejsce w matrycy od góry i od lewej strony. Czyli w tym wypadku Twój kolejny polecony usadowi się pod jedną z tych trzech osób, która znajduje się najbardziej po lewej stronie. I to tak dalej leci:) I odpowiedź na Twoje drugie pytanie również brzmi tak, jeżeli nie wpłacisz do sytemu po prostu wypadasz z matrycy i wszyscy pod Tobą idą oczko do góry, matryca musi być szczelna, dlatego cały czas przebiega kompensacja. Natomiast nie musisz się już dzisiaj martwić, ponieważ termin wpłat tak jak już powiedział ArturZ został wydłużony do 20 września. Firmie nie robi różnicy czy wpłacimy na początku września czy na końcu, ponieważ pierwszy ich zysk z prowizji jaką dostaną za nasze wpłaty pojawi się dopiero w październiku, ponieważ wtedy odsetki wypracuje lokata:) Tak więc firma poszła nam na rękę i wydłużyła termin wpłat. Generalnie warto podkreślić, że Paytrade początkowo miał wystartować około października lub listopada razem z innymi krajami, natomiast na liczne wnioski różnych liderów, postanowiono rozpocząć projekt wcześniej, dziękli temu Polska będzie odnosiła wyjątkowe korzyści po wejściu innych krajów. Natomiast nie przejmujmy się drobnymi ewentualnymi opóźnieniami, ponieważ to i tak wszystko jest na maksa przyśpieszone:)

Teraz Dociekliwy. Jeżeli chodzi o twój kapitał, to jest on bezpieczny, ponieważ znajduje się w banku, na Twojej prywatnej lokacie, a nie w firmie paytrade. Natomiast tak jak jest na każdej lokacie długoterminowej, którą się zakłada, nie ważne czy przez paytrade, czy samemu istnieje pewein okres czasu kiedy te pieniądze są przyblokowane i pracują. Nasze pieniądze są wpłacane na lokatę 10 letnią z 5-cio letnim okresem wpłat. Po 5 latach masz dostęp do odsetek, a po 10 do całego kapitału. Natomiast gotówkę, którą wpłacasz na lokatę możesz bardzo szybko odzyskać przez wspópracę z firmą paytrade i na to trzeba zwracać uwagę:) Już dzisiaj są ludzie, którzy zaraz po wpłacie 6400 we wrześniu, jeszcze tego samego miesiąca odzyskają dwukrotnośc tego:) Tak jak zostaliśmy poinformowani na prezentacji, założenie jest takie, że w najgorszym wypadku będziemy mieli somofinansującą się lokatę, ponieważ firma Paytrade pozwoli nam zarobić na kolejne wpłaty. Dlatego właśnie banki tak chętnie chcą z nimi współpracować, ponieważ widzą system wspomagający wpłaty na lokaty, ażeby ludzie nie kasowali ich w 2 czy 3 roku z powodu braku gotówki.

Jeżeli chodzi o wypadki losowe to przyznam się, że muszę się dopytać. Wiem na pewno, że zarówno lokata jak i udziały w firmie Paytrade podlegają prawu spadkowemu, czyli mogą być dziedziczone, w razie np śmierci. Mało optymistyczne, ale też warto takie informacje wiedzieć.

Pozdrawiam

Czy bedzie możliwość zerwania tej lokaty w naglej sytuacji? Oraz czy dostaniemy gwarancje [ niewiem jak ona sie nazywa] cos w stylu panstwowa, ze jak bank padnie to dostaniemy zwrot z państwa? Nie znam się na bankach, więc prosze o wyrozumiałość.

Akurat kończy mi sie lokata bankowa na dniach :)

Dostaniemy umowy itp?

Możliwość zerwania lokaty w banku masz w każdej chwili. Natomiast wiąże się to z utratą środków na tym rachunku, lub jakiejś ich części. Jest to normalna procedura i tyczy się każdej lokaty długoterminowej. Nie do końca rozumiem o jakie potwierdzenie państwowe Ci chodzi? Twoje środki znajdują się w banku więc na pewno są pewne gwarancje, że w razie upadku banku można odzyskać fundusze (ależ czarny scenariusz rozważamy :P ). Moi drodzy pamiętajcie, że te lokaty, które będziemy zakładali nie różnią się praktycznie niczym od lokat jakie możemy założyć, pójdąc sami do banku. W tej sytuacji Paytrade po prostu pełni rolę pośrednika, ale obowiązują Was takie same prawa i warunki jak dostalibyście wszędzie indziej:) Tutaj dodatkowo jeszcze firma pośrednicząca pokazuje nam system, dzięki któremu możemy dodatkowo zarabiać, co najmniej tyle żeby nie mieć problemu z finansowaniem dalszych wpłat na naszą własną lokatę:)

Zgodnie z moją wiedzą do tej pory nasz kapitał na lokacie był w danym banku w pełni zagwarantowany do 50 tys, euro. Jeżeli bank upadł to jeżeli nie mieliśmy na lokacie więcej niż taka suma, to odzyskiwaliśmy cały kapitał. Teraz wiem, że miało być to powiększone do sumy 100 tys euro, natomiast nie wiem czy ten przepis wszedł już w życie. Tak czy siak nasze środki w kwocie 6400 są na pewno bezpieczne;)

Umowę oczywiście dostaniemy, będziemy ją musieli nawet podpisać, więc spokojnie, wszystko tu będzie się odbywało zgodnie z przepisami i tak jak powinno być podczas zakładania lokaty:)

http://e-lokaty.pl/gwarancja-lokat-bankowych.html - wklejam link do artykułu, w którym można znaleźć potwierdzenie tego co mówiłem o gwarancjach jakimi są objęte lokaty:)

Pozdrawiam

Czyli sęk w tym, że nie idziemy do banku zakładać lokat/ ani przez internet tylko zakłądamy lokaty poprzez paytrade, co owocuje że oni dostają pokaźna prowizje i sie nią "dzielą" z nami. Czy dobrze rozumiem?

Jeżeli to prawda, to wszystkie inne oferty banków bedą po prostu śmieszne w porównaniu z ofertą paytrade.