Jump to content

PARTNER GŁÓWNY:

PARTNERZY
STRATEGICZNI:

AdBlock wykryty!

sketch-logo.png

Funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wyświetlaniu reklam online naszym czytelnikom. Staramy się, aby nie były one liczne ani przedstawiane w sposób agresywny. 

Prosimy więc o wyłączenie dodatku typu AdBlock dla strony hyipforum.pl :)

Reklama

HB

STARTER - mieszkania od 12 do 23 m kw.

Recommended Posts

całkiem całkiem ciekawostka, szkoda że lokalizacja to Wrocław - bo dla mnie trójmiasto było by ciekawsze żeby być może bardziej zagłębić się w temacie ^_^

orientujecie sie może jak się kształtują ceny?

skoro "wybierz starter już od 89 750", a najmniejsze mieszkanie to 13m^2 łatwo obliczyć, że w przypadku tego cena za metr wynosi 6900. Dla większych mieszkań na pewno jest to mniejsza cena, ale i tak wydaje się bardzo wysoka.

Moim zdaniem to mieszkanko tylko na zdjęciach prezentuje się tak ładnie. Zdjęcia nie odzwieciedlają realu. W rzeczywistości 13m wystarczy żeby przyjść po pracy i usiąść na fotelu bo na kanapę może niewystarczyć miejsca. Cena z kosmosu. Ale trzeba przyznac że ładnie urządzone.

Seba, tak przyglądam się lokalowi nr 909, który ma 12,9 m2. Tam jest miejsce na rozkładaną sofę, tylko że po rozłożeniu nie można się już ruszyć.

Mieszkanie takie jest dobre dla jednej osoby, dla dwóch już może być za małe.

Tak więc spać będzie gdzie. Tylko cena będzie 117 210.00 zł + VAT.

Na 8 piętrze to samo mieszkanie kosztuje już 115 117.00 zł + VAT.

Mieszkam niecałe 60 km od Warszawy i tutaj nowe mieszkania w wysokim standardzie można kupić za 3 200 PLN/m2. Najmniejsze mają niecałe 40 m2 i to według mnie jest sensowne minimum. Te startery to nora, która nawet dla jednej osoby są za małe.

Pomysł jak najbardziej trafny. Powinno być organizowanych więcej takich akcji.

te w których ja mieszkałem to jakies 3x3 lub 2x4m to sam pokój, łazienka była wspolna w przejsciu i kuchnia na całe pietro :)

Ktoś się orientuje za ile takie mieszkanie dałoby rade wynająć ?

Po ile jest wynajem pokoju w akademiku ?

Edited by HB

Do mnie te klitki nie przemawaiają.

Cena wynajmu pokoju w akademiku jest różna. Zależy od trzych czynników: Czy jesteś studentem ? Jak jesteś to na jakieś uczelni studiujesz ? A jesli jesteś osoba z zewnatrz to może to być cena np. 30 zł za dobę.

mieszkanko niczego sobie, ale drogie, zreszta jak dla mnie 13 m kw. to strasznie mało

Strasznie mało jak się chce tam wstawić wszystko co w normalnym mieszkaniu. Zakładając, że będzie tanio, a np.: pralki wyrzucą na zewnątrz w jedno miejsce to na pewno będą chętni. Często ludzie pracują od poniedziałku do piątku po kilkanaście godzin dziennie, a na weekend wyjeżdżają, więc takie mieszkanie na jakiś czas się sprawdzi.

Ceny i tak są za niskie według sprzedających. Na rynku nieruchomości wogóle jest tragedia, ale do tego coraz mniejsze mieszkania. 13metrów? wyliczyli, że jednemu człowiekowi potrzeba 5 ciekawe czy takie też będą stawiać.

orientujecie sie może jak się kształtują ceny?

Od 8 tys za metr do 10 tys. Tak wiec drogo, fakt ze lokalizacja dosc dobra (galerie, park, uniwerek, dobra komunikacja itd) ale to jest grunwald czyli kaaaawal do starego miasta...

Edited by Flymen

Mieszkam niecałe 60 km od Warszawy i tutaj nowe mieszkania w wysokim standardzie można kupić za 3 200 PLN/m2. Najmniejsze mają niecałe 40 m2 i to według mnie jest sensowne minimum. Te startery to nora, która nawet dla jednej osoby są za małe.

Tylko, że 60km od Warszawy to różnie z pracą bywa. A dojeżdżać codziennie do stolicy też tak średnio. Problem znam, bo od którejkolwiek strony się nie wjeżdża do miasta to w godzinach 7-9 się stoi...

Swoją drogą jak na wysoki standard to niska ta cena. Chyba że mamy dwa różne pojęcia dla wysokiego standardu :D

Pracy generalnie nie ma i raczej nie będzie, ale już dzisiaj dużo ludzi dojeżdża do pracy pociągiem. Po modernizacji linii kolejowej będzie można dojechać do Centrum w 30 - 40 minut, czyli szybciej niż z niektórych rejonów Warszawy. Do tego 15 minut bliżej jest Służewiec gdzie jest największe zagłębie biur w Warszawie.

W okolicy lasy, puszcza, rzeka itp. przyrodnicze atrakcje :) Świeżego powietrza nie brakuje. Koszty życia na razie sporo niższe.

Co do standardu to może wrzucę linka:

http://klondaik.pl/

Są też prawdziwe wille, ale to ktoś inny robi. Cen nie znam - jak ktoś potrzebuje duży metraż to zaoszczędzi dużo kasy - w Warszawie za byle co trzeba zapłacić dwa razy drożej.

Edited by hackmaniak

Jeśli rozpoczynając inwestowanie w nieruchomości osoba nie potrafi wyszukać na rynku nieruchomości okazji poniżej ceny rynkowej, nie mam mowy by zarobiła przy ewentualnej sprzedaży. Należy rozróźniać zakup mieszkania w celach spekulacyjnych od strickte inwestycyjnych ( w okresie długoterminowym) np. z wynajmu nieruchomości. [Zachęta do kontaktu na PW]. Pozdrawiam

Edited by wojownik
Zachęta do kontaktu na PW

Ja jestem ciekawe ile kosztuje wybudowanie takiego budynku pod klucz :)