Jump to content

PARTNER GŁÓWNY:

PARTNERZY
STRATEGICZNI:

AdBlock wykryty!

sketch-logo.png

Funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wyświetlaniu reklam online naszym czytelnikom. Staramy się, aby nie były one liczne ani przedstawiane w sposób agresywny. 

Prosimy więc o wyłączenie dodatku typu AdBlock dla strony hyipforum.pl :)

Reklama

Damian

Najlepsza lokata lub konto oszczednosciowe

Recommended Posts

Informacja

Porównanie lokat na rynku

Witam, orientuje sie moze ktos jak teraz prezentuja sie konta oszczednosciowe i lokaty? Jakie jest najwyzsze oprocentowanie dla symbolicznej kwoty 5000zl?

a cos na dluzszy czas? Lub konto oszczednosciowe

Poprzeglądaj oferty SKOK-ów, bo teraz tylko one mają oprocentowanie wyższe od banków i są w miarę bezpieczne.

Chyba SKOK Wołomin ma najwyższe oprocentowanie, ale ostatni raz oglądałem w styczniu....

Teraz oferty banków są dość mocno spłaszczone i różnią się tak naprawdę niewiele. Od czasu do czasu ciekawe oferty ma OpenFinance, ale tam trzeba uważać, bo wraz lokatą bankową nalezy założyć konto i dokonać minimalnego miesięcznego obrotu w wysokości min. 1000 zł.

Co myslicie o tym SKOK-u Wolomin. Jak przeczytałem z ich strony to oprocentowanie 6.7% na 12miesiecy na lokacie.

Mam jeszcze pytano jak ktos sie orientuje. Czy zakladajac tam ROR bede musial miesiecznie wplacac 300zl na konto? 

Edited by Damian

W obecnej i niepwenej sytuacji instytucji bankowych boję się lokat dłuższych niż 6 miesięcy. Oferta wygląda dobrze na pierwszy rzut oka, ale ja się na pewno nie skuszę ... Zwróć uwagę, czy to gwarantowane oprocentowanie nie wiąże się z koniecznością założenia konta i obrotem jakiejś puli pieniędzy w ciągu miesiąca ...

Czyli lepiej zalozyc ROR? Jaki polecacie?

Ja polecam raczej lokaty na krótszy okres czasu - 1 do 3 miesięcy...

Jeżeli miałbym zakladac lokate na tak krotki okres czasu, wole zalozyc konto oszczednosciowe. Tylko wlasnie nie wiem ktore oferty sa najlepsze 

czy lokata 6.6% na 6 miesiecy w skok wolominie jest bezpieczna? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Pierwszy raz zakładam lokatę, więc nie orientuje sie za bardzo

tez ostatnio sporo przegladalam internet, zeby sie na cos zdecydowac. Nie bardzo mi odpowiada lokata na miesiac lub dwa, a na dluzszy termin oprocentowanie jest bardzo niskie i wielokrotnie laczy sie z otworzeniem konta w banku, z ktorym potem nie wiadomo, co zrobic. W koncu przelalam kase na konto oszczedniosciowe w moim banku z oprocentowaniem 3,2. Dla mnie zaleta takiego rozwiazania jest wygoda, tzn ze za 2 miesiace nie bede znow stala przed problemem, gdzie wplacic pieniadze, no i mam staly dostep do kasy.

Zyski z lokaty lub konta oszczedniosciowego sa tak niskie, ze ledwo pokrywaja inflacje, wiec nie ma dla mnie specjalnej roznicy, czy bede miala 4.5 czy 3,2.

SKOK Wołomin jest pewny i bezpieczny gdyż należy do Towarzystwa Ubezpieczeń Wzajemnych SKOK (każdy ubezpiecza każdego),

Jeśli chodzi o zakładanie lokat to głupotą jest zakładanie ich na mniej niż 6 miesięcy gdyż wiadomo że pasibrzuchy z ministerstwa tylko czekają na okazję żeby obniżyć oprocentowanie lokat na jak masz ze stałym oprocentowaniem to na 12 miesięcy masz zapewnione że go nie obniżą.

W SKOK-ach zakładałem lub przedłużałem lokaty wielokrotnie i nigdy nie było problemów, a obsługa klienta i załatwianie spraw nie różni się niczym od banków.

Ogólnie teraz lokaty cienko stoją. Wymyśląją teraz już rzeczy przy iluś tam procentowym ryzyku. Wtedy procent dają większy (a to ryzyko pewnie zeżre jego większą część) Lokaty zakładane za pośrednictwem sieci mają trochę większe oprocentowanie.

Zyski z lokaty lub konta oszczedniosciowego sa tak niskie, ze ledwo pokrywaja inflacje, wiec nie ma dla mnie specjalnej roznicy, czy bede miala 4.5 czy 3,2.

nie do końca masz rację. Inflacja teraz to 0,8%. Poza tym przy dużych kwotach różnica 1,3% swoje robi.  

Często jest tak że małe lokalne banki dają większy % niż duże typu PKO, ING. Poszukaj lokalnych banków w swojej okolicy :) 

Lokaty w większości banków spadają w związku z obniżeniem stóp procentowych. Niektóre są poniżej 2%, albo na poziomie 2,5... to niewiele. Dlatego mogę polecić UniLokatę - fundusz, który codziennie bez względu na to co dzieje się na giełdzie (akcje,waluty), dolicza 0,01% wkładu. Istnieje od stycznia 2012 i ani razu do tej pory nie spadł. Bezpieczniejszy niż pieniężny. Jak łatwo wyliczyc zysk roczny na poziomie minimum 3,65%.

ja moge polecić lokate w Skoku WOlomin bo maja bardzo wysokie oprocentowanie (nawet 7,2%), polecam bo sam korzyatam i jestem bardzo zadowolony z zysków

Te Skoki mają jakieś zabezpieczenia ,ubezpieczenia w razie bankructwa ? czy odzyskamy naszą kasę jak taki skoks zbankrutuje ?

Jeżeli chodzi o lokaty, to najlepszą ofertę na rynku posiada Getin Bank. Jeżeli zależy nam na koncie oszczędnościowym, to w porównaniu lepiej wypada BGŹ Optima oferując niecałe 4 procenty.

tak skoki maja fundusz stabilizacyjny takze w razie w otrzymasz gotówkę, zreszta wolomin to dlugo dzialajaca instytucja finansowa, nawet w czasach kryzysu dobrze sobie radzili, wiec polecam, sam jestem czlonkiem kasy i poł mojej rodziny

w którym banku aktualnie jest najwyższe oprocentowanie na kocie oszczędnościowym?

Osobiście nie inwestuje w SKOK-i ale to może Ci pomoże.

W chwili obecnej mamy następującą ofertę lokat:

1 Lokata STAŁ

Edited by slawek107