Jump to content

PARTNER GŁÓWNY:

PARTNERZY
STRATEGICZNI:

AdBlock wykryty!

sketch-logo.png

Funkcjonowanie naszej strony internetowej jest możliwe dzięki wyświetlaniu reklam online naszym czytelnikom. Staramy się, aby nie były one liczne ani przedstawiane w sposób agresywny. 

Prosimy więc o wyłączenie dodatku typu AdBlock dla strony hyipforum.pl :)

Reklama

intro

porównywarka finansowa

Recommended Posts

Osobom, które np. nie mogą się zdecydować na jakiej lokacie umieścić swoje pieniądze polecam skorzystać z porównywarki http://www.comperia.pl. Oferty są na bieżąco aktualizowane oraz analizowane. 

Ale nie są obiektywne, a raczej robione pod sponsorów ;). Nie polecam

No niestety i ja nie jestem zachwycony takimi narzędziami.

Pamiętam jak x lat temu szukałęm kredytu hipotecznego i okazało się, żę każy z "brokerów" proponował mi inny kredyt niż pozostali, chociaż ofertę bankową mieli praktycznie identyczną.

Stanęło na tym, że najlepszą ofertę i to zdecydowanie tańszą znalazłem sobie sam w oparciu o lokalne banki i własne porónania. Na przestrzeni 30 lat "zaoszczędzuiłem" na tym lekko ok. 30-40 tys..

Szczegółów nie pamiętam, bo i lat minęło sporo, ale jedno wiem na pewno, że w/w. narzędziami się nie będę posługiwał i innym zalecam dużą ostrośność.

Na takich narzędziach można się tylko opierać przeglądając oferty, lecz szczegóły czy faktycznie są takie warunki sprawdzać bezpośrednio w banku.

też uważam, że tego typu porównywarki nie są zbyt wiarygodne. 

Porównywarki to bzdura, bo nigdy nie będą uwzględniały wszystkich parametrów oferty. Np. w zestawieniach internetowych nie ma oferty lokaty SKbank, która jest najbardziej korzystna, a która ma zmienne oprocentowanie. No i w ten sposób mało kto wie o tym, że to faktycznie na tej lokacie można zarobić najlepsze pieniądze. Ludzie inwestują w coś zupełnie innego.

Korzystałem kiedyś z podownej porównywarki i podawała one nieaktualne dane...

Edited by Marcin1982

update: W mojej branży (ubezpieczenia), co jakiś czas pojawiają się kolejne porównywarki i póki co, żadna z nich nie jst komplementarna i żadna z nich nie daje pełnego obrazu tego, na co Klient może liczyć poszukując konkretnej oferty.

---

ps. Reklamy te. i ine sobie, a rzeczywistość sobie...

W przypadku konkretnej potrzeby zachęcam do sprawdzenia kontaktów/możliwości offline, a konkretnie: do skorzystania z tradycyjnych metod: prywatny audyt + referencje. ;)

Coraz częściej spotykam takie porównywarki, ale moim zdaniem warto samemu prześledzić oferty i zdecydować się na konkretną lokatę, aniżeli korzystać z jakichkowiek porównywarek. 

Polecam jakieś rankingi prowadzone przez gazety albo znane portale, myślę, że tam można znaleźć najbardziej rzetelne informacje

Polecam porównywarki finansowe online są bardzo dobrym i szybkim sposobem na sprawdzenie korzystnych kredytów, pożyczek czy rat.

która porównywarkę polecasz, bo jak jest coś bezpłatnego to zawsze ma swojego sponsora :)